-
Priprema20 min
-
Kuhanje30 min
Sastojci
Koraci
Bundevu ogliti, očistiti od sjemenki i izrezati na kocke.
Dodati u šerpu zajedno s hladnom vodom.
Kada voda zavri kuhati 5-6 minuta.
Ocijediti vodu, a zatim bundevu dodati u blender. Miješati dok ne dobijate pire.
Pire prebaciti u zdjelu i ostaviti da se malo ohladi.
Toplom pireu od bundeve dodati brašno, omekšali maslac, kvasac i so.
Miješati 5-6 minuta dok ne dobijete glatko tijesto.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Po želji oblikovati hljeb, premjestiti na pleh, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da stoji na toplom mjestu oko 45 minuta.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Hljeb zarezati na 3-4 mjesta i peći oko 30 minuta.
Ukoliko hljeb počne previše da tamni, pokriti ga papirom za pečenj i nastaviti dalje peći.
Hljeb od bundeve
Sastojci
Follow The Directions
Bundevu ogliti, očistiti od sjemenki i izrezati na kocke.
Dodati u šerpu zajedno s hladnom vodom.
Kada voda zavri kuhati 5-6 minuta.
Ocijediti vodu, a zatim bundevu dodati u blender. Miješati dok ne dobijate pire.
Pire prebaciti u zdjelu i ostaviti da se malo ohladi.
Toplom pireu od bundeve dodati brašno, omekšali maslac, kvasac i so.
Miješati 5-6 minuta dok ne dobijete glatko tijesto.
Pleh obložiti papirom za pečenje.
Po želji oblikovati hljeb, premjestiti na pleh, pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti da stoji na toplom mjestu oko 45 minuta.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Hljeb zarezati na 3-4 mjesta i peći oko 30 minuta.
Ukoliko hljeb počne previše da tamni, pokriti ga papirom za pečenj i nastaviti dalje peći.